418 rendőrnek szűnik meg a munkaviszonya

nyomozók elbocsátáaMegszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni egységeit, illetve az NNI gazdaságvédelmi főosztályát a Belügyminisztérium. A feladatokat más szervezeti egységek veszik át.

Seres András, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetőjével is délelőtt közölték, hogy átszervezés miatt megszűnik a munkahelye, ahogy Seres alezredes 42 beosztottjának is. A váci, a ceglédi, a nagykátai és a monori kapitányságon kapnak nyomozói beosztást - számolt be az m1 Híradója. - Nem hajlandók tudomásul venni, hogy a rendőrök is emberek, nem pedig számok - nyilatkozta az egyik érintett rendőr.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál, a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságnál és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban kapnak feladatot.

A 96 gazdaságvédelmi nyomozónak kerületi rendőrkapitányságokon ajánlottak fel nyomozói, vagy vizsgálói beosztást.Az NNI Gazdaságvédelmi Főosztályán, illetve a BRFK Szervezett bűnözés Elleni Osztályán dolgozó rendőröknek öt napjuk van arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e a számukra felkínált új beosztást. Ha azonban nem fogadják el, megszüntethetik a szolgálati viszonyukat. A rendőrség átszervezése várhatóan szeptember végére fejeződik be.

Hirado.hu/Duna Tv